جمع بندی و نکات مهم دومين نشست ويانا؛ انسجام فكري و سياسي مردم كشور عليه طالبان

Vienna Process NRF 2023

دور دوم نشست ويانا به تاريخ ٤ ثور ١٤٠٢ در شهر ويانا كشور اتريش با حضور احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملي افغانستان و اشتراك ٣٠ تن از شخصيت هاي مطرح و مشهور سياسی و مدنی كشور تدوير يافت. اين نشست از سوی انستيتوت بين المللي اتريش دعوت و ميزباني گردیده بود.

قبل از بحث روي جريان و نتايج اين نشست بايد گفت كه دعوت و حضور احمد مسعود، رهبر ج.م.م.ا در اين نشست مهم مبين اين امر است كه حالا جبهه مقاومت ملی و رهبر آن احمد مسعود در سطح ملی وبين المللی از اعتبار بزرگ برخوردار بوده و اينك رهبر جبهه مقاومت ملی به مرجع اميد مردم در كارزار مبارزه عليه طالبان مزدور مبدل شده است. مردم كشور و جهان آزاد حالا به اين برداشت رسيده اند كه ج. م. م. ا طی مدت ١٨ ماه با شهامت بينظير و در حد عالی فداکاری به خاطر آزادی و نجات کشور از سلطه طالبان رزميده اند. و هكذا اين جبهه با داشتن سياست هاي معقول و برنامه مدون و عملی در صحنه سياسی و نظامی حضور نيرومند دارد بدين مبنا، دعوت و حضور احمد مسعود رهبر ج. م. م. ا در دومين نشست ويانا ناشي از سياست هاي درست و پايداري و دلير مردان اين جبهه ميباشد.

رهبر ج.م.م.ا بر علاوه حضور درين نشست، با اعضاي پارلمان اتريش، در دو نشست مردمی هموطنان مقيم كشور های اروپايی نيز اشتراک ورزيدند. رهبر ج.م.م.ا طی ديدار با اعضاي پارلمان اتريش خاطرنشان ساختند كه <<اين جا براي درخواست حمايت تسليحاتی نيامده ام، انتظار دارم پارلمان و حكومت اتريش بخاطر ارزش های مشترك كنار مردم افغانستان و جبهه مقاومت ملی بياستند>>.

اعضاي پارلمان اتريش با علاقمندی با رهبر ج.م.م.ا ديدار و در مباحث شان حمايت شانرا از مردم كشور ما و از رهبر ج.م.م.ا ابراز کردند و يكی از اعضای پارلمان اتريش گفت <<افغانستان بدون زنان آينده ندارد ما طالبان را برسميت نمي شناسيم>>

ناگفته نماند كه استقبال بي سابقه صدها هموطن مقيم خارج، از رهبر ج.م.م حاشيه پر شور اين نشست بود. طوريكه صد ها هموطن ما با شور زايدالوصف در نشست های مردمی حضور يافته و از رهبر ج.م.م.ا و ساير اشتراك كننده گان نشست وين، استقبال و حمايت بی نظير نمودند.

هدف دومين نشست ويانا :

دومين نشست ويانا معطوف به تحکیم و انسجام معنا دار همه جريان هاي سياسي و شخصيت های موثر ضد طالبانی بوده تا بعد از غور و مباحثات، راهكار هدفمند و موثر جهت اقدامات سياسی و نظامی هماهنگ و ايجاد چتر گسترده ضد طالبانی طرح و عملی گردد. احمد مسعود، رهبر ج.م.م.ا گفت <<نبايد منتظر ماند، لازم است طرح فراگير برای مقابله با طالبان اماده گردد.>>

فوريت و اولويت زمان مطالبه دارد تا همه جريان ها، مجمع ها و شخصيت های ضد طالبانی در چتر گسترده و هماهنگ انسجام و تشكل يافته و همه اين جريان ها و مجمع ها در كارزار تغيير وضع و كارزار غلبه بر طالبان و تامين صلح در كشور به موقف گيری واحد و ديدگاه واحد نايل آيند. زيرا جمع های دور از هم و منفرد و غیر هماهنگ در كار مبارزه عليه طالبان موثريت مطلوب و گسترده نخواهد داشت.

نشست دو م ويانا پس از مباحثات روشمند و مسئولانه در قبال امر انسجام و اقدامات هماهنگ اعلاميه واضح و هدفمند را به تصويب رساند كه در شرايط كنوني بخاطر نيل به اهداف فوق از اهميت خاص برخودار است. اين اعلاميه در حقيقت ظهور خرد جمعی مردم كشور و نخبه گان ما بر عليه گروه مزدور طالبان است. اين اعلاميه ظهور حركت سياسي معنا دار و موثر بخاطر متحد ساختن همه نيروهای ضد طالبانی است.

نكات اساسي اعلاميه دو مين نشست ويانا:

  • برداشتن گام های جدی و عملی در راستای هماهنگی منسجم تمام نيروهای سياسی، اجتماعی و فرهنگی، فعالان مدنی، شخصيت های مستقل، تقويت مقاومت ملی و يافتن راه حل های اساسی براي ثبات افغانستان.
  • قدر دانی از ایستادگی و مقاومت مشروع جريان هاي سياسي در شهر ها و کوهپایه های افغانستان و جنبش های دادخواهانه زنان و دختران افغانستان.
  • توافق به انسجام روشمند تمام جريان های مخالف طالبان و گسترش آن. و ايجاد يك گروه كاری به منظور ايجاد همكاری و هماهنگی بين اين جريان ها و تدوين يك نقشه راه.
  • ضمن اينكه مذاكره و راه حل مسالمت آميز بهترين گزينه است، از تمام اشكال مقاومت در برابر طالبان حمايت و بر گسترش و تقويت آن تاكيد شده و از جامعه جهانی خواسته شده تا تمامی اشكال مقاومت مردم افغانستان را برسميت بشناسد.
  • ايجاد طرح واحد ملی در برابر طالبان.
  • قدردانی و حمايت از مبارزات برحق دختران و زنان افغانستان و غير مسوولانه خواندن واكنش و خاموشی جامعه جهانی و سازمان ملل متحد در قبال حذف سيستماتيك زنان بوسیله طالبان.
  • غير مسوولانه بودن اظهارات اخير آمنه محمد معاون سرمنشی ملل متحد و خود داری از هرگونه بحث در نشست دوحه كه منجر به تداوم سلطه طالبان گردد.
  • توانايی عملياتی گروه های تروريستی در افغانستان افزايش يافته و خطر گسترش تروريزم در منطقه به يك تهديد جدی مبدل شده است.
  • محكوميت بسته شدن درب مكاتب و دانشگاه ها به روی دختران و مردود شمردن تغيرات در نصاب آموزشی كه در راستای تحقق اهداف افراطی از سوی طالبان اجرا شده است.
  • از جامعه جهانی و سازمان ملل متحد مطالبه ميگردد تا به علاوه عملی كردن رژيم تعزيرات بر طالبان، آن عده از رهبران اين گروه را كه مرتكب نقض نظام مند حقوق بشر و حقوق زنان ميشوند تابع اين تعزيرات نمايند. - تقاضا از دادگاه جزايی بين المللی تا آن عده از رهبران و فرماندهان طالبان را كه مرتكب جنايت عليه بشريت، جنايت جنگی و نقض سيستماتيك حقوق بشر شده اند، شناسايی و مورد پيگرد قرار دهند.
  • استقبال از اجماع بين المللی نسبت به رسميت نشناختن طالبان.
  • تقاضا از كشور های اسلامی بويژه سازمان همكاری كشور های اسلامی تا در رابطه به محكوم كردن روش ها و عملكردهای غیر اسلامی طالبان موقف صريح و اقدامات عملی را اتخاذ نمايند.
  • سلطه نا مشروع طالبان در نتيجه موافقت نامه ٢٠٢٠ دوحه منجر به وضعيت فاجعه بار موجود افغانستان است، تداوم آن به خير افغانستان نيست.

اين ها بود نكات اساسي اعلاميه نشست دوم ويانا كه بدون شك در مرحله كنونی از اهميت ويژه برخوردار است. طالبان بايد بدانند كه اينك جامعه افغانستان به انسجام و همکاری و همفکری نايل می آيند و حركات سياسی و نظامی هماهنگ عليه طالبان در چشم انداز نزديك مشاهده ميشود.

تالیف: جناب آقای یاور، محقق و عضو هیئت مشاوران

WeAreNRF

Kumayl Nazary is an entrepenuer and former CTO in the educational technology industry from Los Angeles California. He has been an activist for over a decade, dedicated to causes surrounding human rights advocacy in the MENAS region. In 2021, he became a founding member of SOS Afghanistan in order to help address the political and humanitarian crisis resulting from the government collapse, focusing on the evacuation of targeted groups.

Previous
Previous

NRF Emerges Victorious in Recent Battle Against the Taliban in Khost district of Baghlan province

Next
Next

Declaration of the Second Vienna Conference